ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Μέχρι Ιανουάριο θα δημοπρατηθεί το έργο ανύψωσης του φράγματος του υδροταμιευτήρα

Μέχρι Ιανουάριο θα δημοπρατηθεί το έργο ανύψωσης του φράγματος του υδροταμιευτήρα

Share Button

 Δεκέμβριο με Ιανουάριο θα δημοπρατηθεί το έργο ανύψωσης του φράγματος του υδροταμιευτήρα Αλεξανδρούπολης, με δωρεά που αποδέχτηκε η ΔΕΥΑΑ. Οι υπογραφές μπήκαν και ήδη ανοίχτηκε και ο λογαριασμός για να μπουν τα χρήματα της δωρεάς. Δεν υπάρχει κανένα θέμα για ιδιωτικοποίηση του νερού ή της ΔΕΥΑΑ σημείωσε ο κ. Μυτιληνός μιλώντας στον Maximum fm 93,6 και στον Δημήτρη Κολιό.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ εξήγησε ότι με το έργο αυτό θα έχουμε αύξηση της στάθμης του νερού κατά 1μιση μέτρο. Φέτος είπε ο κ. Μυτιληνός υπήρχε ανομβρία καθώς οι βροχές που πέσαν ήταν απότομες και η γη ξερή με αποτέλεσμα να μην τραβηχτεί το νερό που έπεσε. “Για πρώτη φορά φέτος ρίχναμε νερό από τις γεωτρήσεις” τόνισε. Ανέφερε ακόμη ότι πλέον αν καταστεί εφικτό, ο υδροταμιευτήρας μπορεί να δώσει νερό και σε άλλες περιοχές όπως στις Φέρες. Ο κ. Μυτιληνός είπε ακόμη ότι αν γίνουν όλα τα έργα που λέγονται στην περιοχή μας, τα επόμενα χρόνια η πόλη θα έχει πληθυσμό 120.000 ατόμων.

Το έργο αυτό είναι μεγάλο, ναι θα μπορούσε να το κάνει η ΔΕΥΑΑ και από μόνη της αλλά φέτος νιώσαμε τον κίνδυνο και ήταν ευκαιρία. “Ποιος είναι αυτός που σου χαρίζει σήμερα 900 χιλιάρικα; Στην αρχή ήθελαν να κάνουν κάτι μικρό με 100-200 χιλιάδες. Τους πήγα στον υδροταμιευτήρα και τους προτείναμε εμείς να μας δώσουν τόσα γι αυτό το έργο” ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ. “Δε ζητάνε τίποτα απολύτως” απάντησε ο κ. Μυτιληνός σε ερώτηση του Δ. Κολιό αν η ΜΚΟ ζητά κάποιο αντάλλαγμα. Ο κ. Μυτιληνός σχολίασε ακόμα και όσα ακούστηκαν για τη δωρεά αυτή λέγοντας ότι “όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια”.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μυτιληνός ανέφερε ότι ο υδροταμιευτήρας μπορεί να γίνει και τουριστικός προορισμός και να φέρει έσοδα στο Δήμο. “Δε περπατάνε γρήγορα τα πράγματα στην Ελλάδα” συμπλήρωσε.

(www.alexpoli.gr)

Μεταφερθήτε επάνω