Πρωτοποριακή θεραπεία από γιατρούς του ΠΓΝΑ

Share Button

Την πρωτότυπη μέθοδο που θεραπεύει τις πολύ μεγάλες κύστες του ήπατος που προκαλούν συμπτώματα, με ένα τελείως αναίμακτο τρόπο,  παρουσίασε το τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας του ΠΓΝΑ στο πλαίσιο του 9ου πανελληνίου συνεδρίου Επεμβατικής Ακτινολογίας και Επεμβατικής Νευροακτινολογίας το οποίο θα πραγματοποιείται στις 30 Ιουνίου και 1 και 2 Ιουλίου στο συνεδριακό Χώρο του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, της Ακτινολογικής Εταιρείας Β. Ελλάδος, του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ και του Τμήματος Ιατρικής του Δ.Π.Θ.

«Η μέθοδος αναπτύχθηκε αποκλειστικά στο Τμήμα μας, δημοσιεύτηκε, είναι πολύ αποτελεσματική -θεραπευτικό αποτέλεσμα στο 100% των ασθενών-, προσεγγίζει οποιαδήποτε βλάβη όπου και αν βρίσκεται στο ήπαρ (δηλαδή δεν έχει τους περιορισμούς που έχουν οι χειρουργικές επεμβάσεις), γίνεται μόνο με τοπική νάρκωση και απαιτεί νοσηλεία μίας ημέρας, ενώ έχει εφαρμογή και σε πολλά άλλα όργανα. Στο Τμήμα μας θεραπεύσαμε 27 ασθενείς με απλές κύστεις στο ήπαρ και 15 ασθενείς με απλές κύστεις σε άλλα όργανα (νεφρούς, επινεφρίδια) ή λεμφαγγειώματα στην κοιλιά», ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αν. καθηγητής Επεμβατικής Ακτινολογίας του τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ Βασίλης Σουφτάς.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν και άλλες πρωτότυπες εργασίες που εφαρμόζει το Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας του ΠΓΝΑ και αφορούν τις επεμβατικές τεχνικές με υπερηχογραφική καθοδήγηση σε ύποπτα νεοπλάσματα του μαστού, καθώς και μια κλινική (δημοσιευμένη σε έγκυρο διεθνές ιατρικό περιοδικό) έρευνα με μελέτη 150 γυναικών για το αν επηρεάζεται ο καταμήνιος κύκλος (η ωοθηκική λειτουργία) από τη θεραπεία των ινομυωμάτων της μήτρας με τη μέθοδο του εμβολισμού χωρίς εγχείρηση.

«Στο θέμα της αντιμετώπισης των καλοήθων όγκων στο γεννητικό σύστημα, θεραπεύσαμε περισσότερες από 250 γυναίκες με ινομυώματα ή αδενομύωση της μήτρας, επίσης με θεραπευτική αποτελεσματικότητα της μεθόδου σε ποσοστό μεγαλύτερο του 95% των γυναικών, ενώ πρόσφατα δραστηριοποιούμαστε και στη θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη, σε περιστατικά που παραδοσιακά αντιμετωπίζονται με εγχειρήσεις,» σημείωσε ο κ.Σουφτάς.

(www.alexpoli.gr)

Check Also

Το 1ο Πειραματικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης στην πόλη Gemona της Ιταλίας

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιταλία πραγματοποίησαν δύο εκπαιδευτικοί και  τέσσερις μαθητές του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου …