Στη Θεσσαλονίκη το Ελληνικό-Ευρασιατικό Οικονομικό Φόρουμ

Share Button

Στα πλαίσια του  σημαντικότερου οικονομικού γεγονότος της χώρας θα διεξαχθεί και φέτος για μία ακόμη χρονιά στη  Θεσσαλονίκη, το «Ελληνικό-Ευρασιατικό Οικονομικό Φόρουμ, με θέμα:  «Μια Νέα Γέφυρα Συνεργασίας και Ανάπτυξης» στις 11 Σεπτεμβρίου 2017.

Στόχος του φόρουμ είναι  η συνεχής αναζήτηση  επιχειρηματικών και οικονομικών θεμάτων που σχετίζονται με την ευρωπαϊκή και ευρασιατική ολοκλήρωση.

Το Φόρουμ της Θεσσαλονίκης αποτελεί το πρώτο βήμα για την εφαρμογή των διατάξεων της Κοινής Δήλωσης  Συνεργασίας μεταξύ της Οικονομικής Επιτροπής της Ευρασίας και της  Ελληνικής Κυβέρνησης της 24ης Ιουνίου 2017, η οποία αποσκοπεί στην ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ των χωρών της Ευρασίας  και της Ελλάδας στον  οικονομικό τομέα.
Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρηματικών ενώσεων, κορυφαίες εταιρείες και δομές που επικεντρώνονται στην ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας και στην ανάπτυξη του αμοιβαίου εμπορίου μεταξύ των χωρών της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης και της Ελλάδας, καθώς και αντιπροσωπεία εκπροσώπων των κυβερνήσεων της Αρμενίας, της Λευκορωσίας , του Καζακστάν, της Κιργιζίας και της Ρωσίας.

Η συμμετοχή της Κίνας ως επίτιμου προσκεκλημένου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα παράσχει πρόσθετες ευκαιρίες στους συμμετέχοντες στο φόρουμ της EAEU-Ελλάδας να δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές επαφές και να επεκτείνουν τις εξωτερικές εμπορικές σχέσεις.
Ποιες προοπτικές έχουν οι EAEU και η Ελλάδα για την ανάπτυξη της συνεργασίας; Ποιες προτιμήσεις θα δείξουν οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων από την εντατικοποίηση της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης και της Ελληνικής Δημοκρατίας; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την είσοδο στην αγορά της EAEU; Αυτά και πολλά άλλα θέματα θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια των εργασιών και των στρογγυλών τραπεζών του φόρουμ.

Μεταξύ των βασικών θεμάτων περιλαμβάνονται η  συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, στις υπηρεσίες μεταφορών, στην ανάπτυξη υποδομών εφοδιαστικής, τη γεωργική και βιομηχανική παραγωγή και την προσαρμογή των προϊόντων που παρέχονται στις χώρες του ΕΟΑΕ σε υφιστάμενα και μελλοντικά πρότυπα και πρότυπα τεχνικής ρύθμισης καθώς και στον κτηνιατρικό και φυτοϋγειονομικό έλεγχο.
Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Οικονομική Επιτροπή της Ευρασίας, το Ίδρυμα Roscongress, η Ρωσική Ένωση Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών, η Enterprise Greece και η Helexpo. Το φόρουμ θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη των Υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης.
 

Check Also

Στο 1880 σταματά η ιστορία της Αλεξανδρούπολης για το site του Δήμου

«Το τέλος του πολέμου βρήκε την πόλη στα χέρια των Βουλγάρων με τη συνθήκη του …