Άλλο ένα σχολείο στην αυλή του 1ου και 8ου δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης

Share Button

Στην προκήρυξη ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για την κατασκευή νηπιαγωγείου στην αυλή του 1ου και του 8ου δημοτικού σχολείου προχωρά ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, ώστε μέσα σε 1,5 χρόνο από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο που θα καταθέσει την συμφερότερη προσφορά, να ‘φυτρώσει’ άλλο ένα σχολείο στο συγκεκριμένο προαύλιο.

Το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι γνωστό και μεγάλο και στο Δήμο της Αλεξανδρούπολης. Οι ανάγκες της πόλης μεγαλώνουν διαρκώς και ειδικά στην προσχολική εκπαίδευση υπάρχουν περιπτώσεις παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων που έχουν προκαλέσει μέχρι και καταγγελίες από τους γονείς. Στην περίπτωση του νέου νηπιαγωγείου, το οποίο θα κατασκευαστεί μέσα στην αυλή του 1ου Δημοτικού, σε ένα οικόπεδο έκτασης 13,5 στρεμμάτων, έχουν υπάρξει κάποιες αντιδράσεις, από γονείς που προβληματίζονται για τα τετραγωνικά μέτρα  που θα στερήσει από τον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος η δημιουργία ενός ακόμη σχολείου, στην αυλή που ήδη υπάρχουν τρία κτίρια.

Ωστόσο, οι ανάγκες είναι μεγάλες, κι έτσι ο δήμος προχώρησε στην προκήρυξη της κατασκευής του έργου, προϋπολογισμού 1.375.000 € με Φ.Π.Α. Το νηπιαγωγείο θα είναι ισόγειο, με έκταση 768 τμ και προορίζεται για να συστεγάσει το 1ο και 18ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης, τα οποία βρίσκονται σε μισθωμένα ακίνητα στο ισόγειο πολυκατοικιών, σε ανεπαρκείς υποδομές με στοιχειώδη προαύλια για τα διαλείμματα των νηπίων. Η νέα σχολική μονάδα θα περιλαμβάνει τρεις αίθουσες διδασκαλίας, χώρο ανάπαυσης νηπίων (για το ολοήμερο τμήμα), τραπεζαρία, κουζίνα, βιβλιοθήκη, δύο γραφεία νηπιαγωγών, τρεις χώρους υγιεινής νηπίων, δύο νηπιαγωγών και ένα WC ΑΜΕΑ, καθώς και βοηθητικούς χώρους όπως λεβητοστάσιο, αρχείο, και αποθήκη. Ο περιβάλλων χώρος του Νηπιαγωγείου θα οριοθετείται με επαρκή περίφραξη από αυτόν του 1ου Δημοτικού Σχολείου και θα ικανοποιεί τις ανάγκες αύλησης των νηπίων αφού θα περιλαμβάνει και όργανα παιδικής χαράς.

Ως ημερομηνία και  ώρα  λήξης  της  προθεσμίας  υποβολής  των  προσφορών ορίζεται η 25/10/2018, ενώ η ηλεκτρονική τους αποσφράγιση θα γίνει την 1η Νοεμβρίου.

(www.alexpoli.gr)