Έλλειψη εκχιονιστικών μηχανημάτων στον Έβρο

Share Button

 

Συνεδρίασαν τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτριο Πέτροβιτς με κύριο στόχο τον καλύτερο συντονισμό των αρμόδιων αρχών, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων, ενόψει της νέας χειμερινής περιόδου, για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων.

Ο κ. Πέτροβιτς αναφέρθηκε στην έλλειψη μηχανημάτων αποχιονισμού που βρίσκονται στη διάθεση της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. «Με δεδομένο τη μη εκδήλωση ενδιαφέροντος από ιδιώτες για συμμετοχή στο διεθνή διαγωνισμό αντιμετώπισης των κινδύνων που προκύπτουν από χιονοπτώσεις και παγετό στον Έβρο, προϋπολογισμού 613.000 ευρώ, και ο οποίος απέβη άγονος κατά 50% σε ορισμένους αποχιονιστικούς σταθμούς, ζήτησα από τις υπηρεσίες και τους συμμετέχοντες στο ΣΟΠΠ, πλήρη ετοιμότητα και συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ενδεχομένως θα προκύψουν από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ταυτόχρονα ενημέρωσα τους αρμόδιους κεντρικούς φορείς, ζητώντας την εξεύρεση άμεσης λύσης στα ζητήματα αυτά. Καθήκον μας είναι η ασφάλεια των πολιτών, που πρέπει να διασφαλίζεται από την απλοποίηση και ευελιξία των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ειδικά όταν αυτές αφορούν πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου ανακοίνωσε την παράδοση από τον TAP, εντός του Δεκεμβρίου, δύο εκχιονιστικών, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων που έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει σε τοπικές κοινότητες στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ όσον αφορά στην προμήθεια σε αλάτι ο κ. Πέτροβιτς δήλωσε πως υπάρχει επάρκεια καθώς «έχουμε 1.500 τόνους και θα προμηθευτούμε κι άλλους 1.500 στο προσεχές διάστημα».

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Δημήτριος Παπαλεξίου, εκπρόσωποι των Γραφείων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου, του Στρατού, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού, της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, της ΔΕΗ, εθελοντικών οργανώσεων και υπηρεσιών της Π.Ε. Έβρου.

 

Πηγή: http://www.alexpolisonline.com/2017/11/blog-post_271.html#ixzz4zkTanDR7

Alexandroupoli Online