Έρευνες για θησαυρό στον Πέπλο

Share Button

Μπορεί να ήταν μία ‘παράδοση’ περασμένων δεκαετιών, με αποκορύφωμα την δεκαετία του ’80, όπου διάφοροι περιπετειώδεις τύποι έψαχναν σε πολλές περιοχές της χώρας θησαυρούς, και κυρίως λίρες, φαίνεται όμως πως και σήμερα υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι η γη του Έβρου κρύβει εκπλήξεις…

Μάλιστα, οι περισσότεροι ακολουθούν τη νόμιμη οδό, υποβάλλοντας δηλαδή την σχετική αίτηση στις αρμόδιες υπηρεσίες, κι αφού λάβουν την σχετική άδεια, προχωρούν σε προκαθορισμένη ημερομηνία και ώρα, στις ανάλογες ερευνητικές ενέργειες.

Πρόσφατα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, ενέκρινε αίτηση ενός κατοίκου των Φερών, με την οποία ζητά να πραγματοποιήσει έρευνα για ανεύρεση κρυμμένου θησαυρού σε αγρόκτημα της περιοχής Πέπλου. Με την ίδια απόφαση ορίζεται η επιτροπή για την παρακολούθηση και την εποπτεία των ερευνών, ενώ σημειώνει πως «αν τυχόν βρεθεί θησαυρός θα περιγραφεί με λεπτομέρεια και θα καταμετρηθεί από την επιτροπή και τους καταδείκτες. Για το λόγο αυτό θα συνταχθεί πρωτόκολλο που θα υπογραφεί επί τόπου, από την επιτροπή και τους καταδείκτες και αμέσως ο θησαυρός θα κατατεθεί στο πλησιέστερο υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος. Η μεταφορά θα γίνει με τη συνοδεία Αστυνομικής Δύναμης , της Επιτροπής και των καταδεικτών».

(www.alexpoli.gr)