Έσκισαν” στους αγώνες Εnduro, στη Βουλγαρία οι Εβρίτες

Share Button

Στη Βουλγαρία στην πόλη Kardzhali, πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες "Εnduro Kardzjali off-road FEST 2017", 3-5 Μαρτίου.

Αυτοί οι αγώνες είναι οι πιο δύσκολοι και αξιόλογοι αγώνες στο είδος τους με συμμετοχές από όλα τα Βαλκάνια.

Πέντε παιδιά από την Αλεξανδρούπολη και ένας από το Διδυμότειχο έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και επέστρεψαν με διακρίσεις στην πόλη τους. Αυτοί είναι ο Μάκης Κυριακίδης, ο Ραφαήλ Κυριακίδης, ο Γιώργος Γλήνιας, οι οποίοι διαγωνίστηκαν με τις "γουρούνες" και ο Δημήτρης Αναστασιάδης, ο Τάκης Κριτού και ο Νίκος Δανογλίδης από το Διδυμότειχο οι οποίοι διαγωνίσθηκαν στα μηχανάκια.

Τα βλέμματα και πάλι τράβηξε ο Αλεξανδρουπολίτης Μάκης Κυριακίδης, ο οποίος βγήκε πρώτος στην κατηγορία του. Και λέμε πάλι γιατί τον Μάκη τον είχαμε γνωρίσει στους αγώνες «jet ski» Βορείου Ελλάδος, που είχαν πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη.

Επί τρεις ημέρες ο διαγωνισμός "έτρεχε". Την πρώτη και τη δεύτερη μέρα ήταν αγώνας πλοήγησης, με GPS στα βουνά της Βουλγαρίας. Ο κάθε διαγωνιζόμενος έπρεπε να ακολουθήσει μία διαδρομή, περίπου 60 χλμ που θα του υποδείκνυε το GPS. Την τρίτη μέρα το τοπίο άλλαζε μιας και οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να αναμετρηθούν σε μια πίστα με φυσικά εμπόδια (κορμοί, λάστιχα, κλπ).

Ο Μάκης Κυριακίδης κατάφερε να βγει πρώτος και να σηκώσει ψηλά το χρυσό κύπελλο. Επίσης ο Ραφαήλ Κυριακίδης κατέκτησε την τρίτη θέση στην κατηγορία.

Πολύ καλή προσπάθεια και πολύ υψηλές θέσεις κατέλαβαν και τα υπόλοιπα παιδιά του Έβρου.

(www.e-evros.gr)