Αερολιμενάρχης: «Αυτό το καλοκαίρι θα είναι από τα καλύτερα που έχει ζήσει το αεροδρόμιο Αλεξ/πολης»

Share Button

Νέοι στόχοι διαμορφώνονται πλέον για το αεροδρόμιο Δημόκριτος που αναμένει κονδύλι 700χιλ ευρώ για να ολοκληρωθούν εργασίες στο χώρο του ενώ οι νέες πτήσεις που ξεκινούν αναμένεται να του δώσουν νέα δυναμική. Σε σχετική συνέντευξη τύπου προχθές, ο αερολιμενάρχης κ. Ζαντανίδης ανέφερε ότι θα φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη δύο μηχανικοί της ΥΠΑ, προκειμένου να προχωρήσει η ολοκλήρωση της μελέτης εφαρμογής, ώστε να προκηρυχθεί το έργο στα μέσα του επόμενου έτους. Συνολικά, το αεροδρόμιο, έχει πάρα πολύ καλά επιχειρησιακά χαρακτηριστικά, όπως τόνισε ο κ. Ζαντανίδης, με έναν διάδρομο 2.582 x 45 μέτρα, που «θα ζήλευαν πολλά αεροδρόμια», μία πίστα στάθμευσης, στην οποία χωράνε άνετα 4 μεσαία αεροσκάφη, μια δευτερεύουσα πίστα για ελικόπτερα, καθώς και μία στεγασμένη επιφάνεια 9.000 τμ., μια «άπλα» σπάνια για ελληνικό αεροδρόμιο.

Ακόμη στο αεροδρόμιο λειτουργούν δύο σχολές πιλότων, μία από Θεσσαλονίκη για επαγγελματίες πιλότους (η οποία αναγκάστηκε να μεταφέρει τη δραστηριότητά της στην Αλεξανδρούπολη, λόγω του μεγάλου κόστους λειτουργίας που της επέβαλε η Fraport) και μία από Καβάλα (για παρόμοιους λόγους).

Στο μεταξύ προχωρά και ο σχεδιασμός για τη δημιουργία πάρκου καυσίμων εντός του αερολιμένα. Έτσι, θα παρέχεται το βασικό καύσιμο 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς να χρειάζεται προειδοποίηση. Σύντομα θα βγει η προκήρυξη ώστε να αναδειχθεί η εταιρεία που θα το αναλάβει.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η συνεργασία ΥΠΑ με ΔΠΘ για τη λειτουργία κέντρου κατάστασης της υγείας πιλότων και ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, με την παραχώρηση από τον αερολιμένα του κτιρίου της παλιάς διοίκησης για τη στέγασή του.

Τέλος, ο κ. Ζαντανίδης, αναφέρθηκε στη νέα εταιρεία που θα πετά για Αθήνα, τη Sky express, επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα που έχουν φτιάξει για το καλοκαίρι οι δύο εταιρείες (και η Aegean δηλαδή) είναι ένα από τα καλύτερρα που έχει ζήσει ποτέ ο αερολιμένας και σε χωρητικότητα επιβατών και σε κατανομή πτήσεων μέσα στην ημέρα. Οι πτήσεις για Αθήνα θα είναι από 3 ως 5 την ημέρα, ανάλογα με την περίοδο.

Επίσης, το πρόγραμμα του αερολιμένα ενισχύεται τις επόμενες μέρες και από τις πτήσεις της TUS για Λάρνακα, αλλά και από την «κλασική» , πια, πτήση για Σητεία.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης αναφερόμενος στον κ. Ζαντανίδη ανέφερε πως «είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή την στιγμή για την Αλεξανδρούπολη στο χώρο του αεροδρομίου, μια μονάδα πολύτιμη η οποία μονάδα έχει τη δυνατότητα να συναλλαγεί με κεντρικό πυρήνα πάντα το αεροδρόμιο».

Ο κ. Λαμπάκης σημείωσε ακόμη πως το «το αεροδρόμιό μας είναι μέσα σε όλες τις αναπτυξιακές συζητήσεις με προοπτική στο μέλλον για τις επόμενες δεκαετίες» συνδυάζοντας τις μελλοντικές δυνατότητές του με την απορρόφηση επιβατικού κοινού από την Αδριανούπολη.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Τοψίδης, μίλησε θετικά για το έργο του κ. Ζαντανίδη, σημειώνοντας πως «μπορεί το αεροδρόμιο να είναι κάτω από δημόσια εποπτεία, αλλά λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και γι’ αυτό έχει φέρει αυτά τα αποτελέσματα» ενώ μίλησε με θερμά λόγια για τη συνεργασία του με τον κ. Λαμπάκη, σχολιάζοντας τα αρνητικά σχόλια που κατά καιρούς έχουν ακουστεί.

«Έχουμε κάνει πολλά ταξίδια, στα πέρατα της γης για να φέρουμε αποτελέσματα. Έχουμε χλευαστεί κι έχουμε κατηγορηθεί από πολλούς, γιατί τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας δεν είναι άμεσα. Μπορεί να χρειαστούν 2, 3, 5 χρόνια και εμείς να μην είμαστε πια στις θέσεις μας, εγώ προσωπικά, όμως, θα τα έχω καλά με τον εαυτό μου γιατί προσπάθησα κι έβαλα ένα λιθαράκι», είπε.

(www.alexpoli.gr)