Β. Λαμπάκης: Σε λίγους μήνες η μεταφορά του ΚΤΕΛ εκτός κέντρου

Share Button

Ξεπεράστηκε και το τελευταίο ( ; ) γραφειοκρατικό εμπόδιο για τη μεταφορά, σε λίγους μήνες, του ΚΤΕΛ της Αλεξανδρούπολης στον παλιό γαλλικό σιδηροδρομικό σταθμό. Όπως είπε ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 26/9, ο δήμος, δια του χωροτάκτη-πολεοδόμου του Διονύση Μαστορόπουλου, κατάφερε να πείσει το υπουργείο Πολιτισμού ότι το πέτρινο κτίριο που υπάρχει στο σταθμό θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του ΚΤΕΛ και της πόλης γενικότερα.

 

3 χρόνια…δρομολόγιο

 

Η προσπάθεια του Δήμου και του ΚΤΕΛ για να προχωρήσουν τα σχέδια μετεγκατάστασης μετρούν κοντά τρία χρόνια. Η απομάκρυνση του ΚΤΕΛ από την οδό Βενιζέλου αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην αποσυμφόρηση του τεράστιου κυκλοφοριακού προβλήματος που προκαλεί η παρουσία του στο κέντρο. Η νέα τοποθεσία που έχει επιλεγεί και μάλιστα έχει παραχωρηθεί για 30 χρόνια από τη ΓΑΙΑΟΣΕ για τον σκοπό αυτό, θεωρείται ιδανική. Είναι απαραίτητες συγκεκριμένες παρεμβάσεις, ώστε να καταστεί το κτίριο του σταθμού λειτουργικό και να υπάρξουν συνοδευτικά έργα για τη διευκόλυνση των επιβατών και των οδηγών.

Το πρόβλημα που είχε προκύψει και τελικά λύθηκε, προήλθε μετά από πρόταση που κατέθεσε στο ΚΑΣ η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων Ξάνθης, με στόχο να ενταχθεί ο γαλλικός σταθμός σε ένα συνολικό σχέδιο ανάδειξης της ιστορικότητας του σιδηροδρόμου στην περιοχή. Ωστόσο, μετά από προσφυγή του Δήμου, το ΚΑΣ τελικώς πείστηκε, όπως είπε ο κ. Λαμπάκης, πως το κτίριο πρέπει να παραχωρηθεί για τις ανάγκες του ΚΤΕΛ. Έτσι, τους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθεί η οικοδομική άδεια από το Δήμο κι όλες οι τροποποιήσεις που είναι αναγκαίες, προκειμένου εντός των πρώτων μηνών του 2019 να ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς του ΚΤΕΛ στην ανατολική πλευρά της πόλης.

(www.alexpoli.gr)