Δεν θα γίνει Λιμενική Ακαδημία στην Αλεξανδρούπολη

Share Button

Δεν θα γίνει Λιμενική Ακαδημία στην Αλεξανδρούπολη γιατί αυτό είναι ένα σχέδιο «που δεν είναι άμεσα υλοποιήσιμο» είπε ο Νεκτάριος Σαντορινιός που επισκέφθηκε την πρωτεύουσα του Έβρου πριν από μερικές ημέρες. Και, έκανε αυτή τη δήλωση επειδή «δεν θέλει να δίνει ψεύτικες ελπίδες».

Με τη δήλωση αυτή, ο αν. Υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής έβαλε τελεία -ή έστω άνω τελεία- στα σενάρια που ήθελαν να την Αλεξανδρουπολη να φιλοξενεί τη συγκεκριμένη δομή και αναίρεσε τρόπον τινά τα λεγόμενα του προκατόχου του Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίο πριν από έναν χρόνο περίπου είχε συναντηθεί με εκπροσώπους του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή και τους άκουσε -απαθώς- να λένε ότι το Πανεπιστήμιο διατίθεται να αναλάβει το εκπαιδευτικό κομμάτι της Δομής, εφόσον αυτή λειτουργούσε στην Αλεξανδρούπολη.

Από την άλλη βέβαια, ίσως αυτά να εννοούσε ο κος Σαντορινιός όταν είπε ότι «η Αλεξανδρούπολη έχει αποδείξει εμπράκτως ότι θέλει τη Λιμενική Ακαδημία», εντούτοις εξ όσων είπε συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.

Ο υπουργός εξήγησε ότι προτεραιότητα του Υπουργείου είναι η «θεσμική τομή» που επιχειρείται στο Λιμενικό Σώμα και αυτή είναι η επιλογή των Λιμενοφυλάκων και των Αξιωματικών μέσω πανελλαδικών εξετάσεων.

«Πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί αυτή η σοβαρή θεσμική τομή μέσα από τις υποδομές που υπάρχουνε ήδη – τη Σχολή Λιμενοφυλάκων και τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και στη συνέχεια θα συζητήσουμε γι αυτό (εν. τη Λιμενική Ακαδημία της Αλεξανδρούπολης)» κατέληξε ο κος Σαντορινιός.

(www.reportal.gr)