Δεν παραχωρείται (ακόμη) η Εγνατία Οδός

Share Button

Παράταση στην ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση της Εγνατίας οδού αποφάσισε το ΤΑΙΠΕΔ. Αιτία, όπως όλα δείχνουν, το θέμα των αναλογικών διοδίων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και το οποίο, αν και θα είναι ευνοϊκό και πιο δίκαιο για τους πολίτες, φαίνεται να προκαλεί ανησυχία στους υποψήφιους επενδυτές

Η νέα εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει οριστεί για τις 16/2. Σύμφωνα με το euro2day.gr, η παράταση της αρχικής προθεσμίας (26 Ιανουαρίου) θεωρούνταν δεδομένη στην αγορά κατασκευών, στελέχη της οποίας θεωρούν πιθανή μια ακόμα παράταση μέχρι τον Μάρτιο. Πρόκειται για την τρίτη παράταση που ανακοινώνει η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ τις τελευταίες ημέρες. Ηδη αναβλήθηκε η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη μαρίνα Αλίμου που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 16 Ιανουαρίου και για τη μαρίνα Χίου (18 Ιανουαρίου).

Η παράταση στο διαγωνισμό της Εγνατίας Οδού συνδέεται με το ομιχλώδες πλαίσιο για τα διόδια με την κυβέρνηση να ανακοινώνει πως μέχρι το τέλος του έτους θα λειτουργεί στην Εγνατία Οδό δορυφορικό, αναλογικό σύστημα διοδίων και ταυτόχρονα να εντάσσει σε διαγωνισμό για τη συντήρηση του οδικού άξονα την (προαιρετική) κατασκευή περίπου 25 μετωπικών και πλευρικών συμβατικών σταθμών διοδίων, προφανώς για να προχωρήσει απρόσκοπτα η αξιολόγηση.

(www.alexpoli.gr)