Δεύτερος σε όλη την Ελλάδα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Share Button

Στη μακρινή Πάτρα φιλοξενήθηκε η τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος παμπαίδων με τη συμμετοχή των 12 καλύτερων ομάδων της Ελλάδας.

Η ομάδα του Εθνικού στηριζόμενη στους αθλητές της Μύρο Νικηφόρο, Μήτκα Κίμωνα και Καραγιάννη Γρηγόριο υπό τις οδηγίες του προπονητή της ομάδας Ανδρέα Νικολακάκη πέτυχε μια πολύ μεγάλη διάκριση, αυτήν του ασημένιου ομαδικού μεταλλίου για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Η ομάδα του Εθνικού ξεκίνησε σαν 4 ο φαβορί του αγωνίσματος βάση του ranking list της ομοσπονδίας ξεπέρασε κάθε εμπόδιο μέχρι να εξασφαλίσει τη θέση στα μετάλλια κερδίζοντας όλες της ομάδες με 3 -0 σκορ. Στον ημιτελικό η ομάδα της Αλεξανδρούπολης βρέθηκε αντιμέτωπη με το 2 ο φαβορί των αγώνων την αξεπέραστη ομάδα του Ολυμπιακού Πειραιά.

Στον αγώνα αυτόν με υπερπροσπάθειες και δύο απίστευτες ανατροπές από τα παιδιά του Εθνικού καταθέτοντας ψυχή και σώμα πανηγυρίζοντας κάθε πόντο, ο Εθνικός πέτυχε μια από τις σπουδαιότερες νίκες και πανηγύρισε την είσοδο του στο τελικό αγωνίσματος με σκορ 3-2 με τους αθλητές και το προπονητή να ξεσπούν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Στον τελικό ο Εθνικός δεν κατάφερε να πιάσει ξανά σπουδαία απόδοση και να κάνει άλλη μια έκπληξη με αντίπαλο την διοργανώτρια ομάδα του Φοίνικες Πάτρας και έτσι κατέλαβε την θέση του ασημένιου πρωταθλητή Ελλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μύρος Νικηφόρος πραγματοποίησε και την είσοδο του και στην 8αδα του ατομικού, ταυτόχρονα ο Μήτκας Κίμωνας απέδωσε σπουδαίο πινγκ-πονγκ μετείχε σε όλα τα ματς του ομαδικού σημειώνοντας μόνο μία ήττα απ τον πρωταθλητή Ελλάδος μέχρι το τελικό και έδειξε πως το μέλλον του ανήκει εφόσον έχει ακόμη μία χρονιά σαν παμπαίδας, καθώς επίσης και εξαιρετικός ήταν ο Καραγιάννης Γρηγόριος ο οποίος ήταν αλώβητος στο ομαδικό και πέτυχε την είσοδο του στη 16αδα στο ατομικό.

Στο διπλό αγώνισμα το δίδυμο Μήτκας – Μύρος έφτασε μια ανάσα πριν από ακόμα ένα μετάλλιο χάνοντας στα σημεία, ενώ στα κορίτσια είχαμε και την Τρυπή Κομνηνή που πέτυχε την είσοδο της στο κυρίως ταμπλό περνώντας τον όμιλο. Άξιοι εκπρόσωποι φυσικά της Αλεξανδρούπολης ήταν και η ομάδα του Φάρου με τους αθλητές Μήλια Γεώργιο και Πιστόλα Ιωάννη οι οποίοι κατέλαβαν την 5 η θέση στο ομαδικό καθώς και η Γεωργία Καραμανλή έδειξε ιδιαιτέρα ελπιδοφόρα για το γυναικείο μέλλον του πινγκ-πονγκ της Αλεξανδρούπολης. Οι δύο ομάδες έχουν πλέον άριστες σχέσεις συνεργασίας και από το νέο έτος θα προπονούνται από κοινού. Έτσι όμορφα με αυτές τις σπουδαίες επιτυχίες έκλεισε μια ονειρεμένη χρονιά για την επιτραπέζια αντισφαίριση της Αλεξανδρούπολης.

Έτσι έφτασε στο τέλος της αυτή η ονειρεμένη χρονιά όπου το τμήμα μας πανηγύρισε απίστευτες νίκες και διακρίσεις και ξεκινάμε τον προγραμματισμό για την επόμενη, ώστε να έχουμε περισσότερες νίκες και διακρίσεις για το τμήμα μας, για την Αλεξανδρούπολη!