“Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης” το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης

Share Button

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου η τελετή ονοματοδοσίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αλεξανδρούπολης, το οποίο πλέον φέρει το όνομα του χρυσού Εβρίτη Παραολυμπιονίκη του Ρίο και παγκόσμιου πρωταθλητή κολύμβησης, Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη.

Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θέλησε να τιμήσει τον Μιχαλεντζάκη για όσα έχει προσφέρει στον αθλητισμό, αλλά και στην προβολή της περιοχής μας σε όλο τον κόσμο.

Στην τελετή της ονοματοδοσίας το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Βαταμίδης, ο Αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του Στρατού, τοπικών φορέων, αθλητικών συλλόγων, κολυμβητές, μικροί και μεγάλοι, που ήθελαν να δουν από κοντά τον «δικό τους» Δημοσθένη και να τον συγχαρούν για τις τεράστιες επιτυχίες του, καθώς και πλήθος κόσμου.

«Είμαστε περήφανοι που έχουμε έναν Παραολυμπιονίκη στην πόλη μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης. «Έγραψε τη δική του ιστορία με τη βοήθεια της οικογένειας του όταν έρχονταν καθημερινά εδώ από τις Φέρες με κόπο, για να συνεχίσει το μεγάλο αγώνα και να φτάσει τελικά στο ανώτατο επίτευγμα διάκρισης παγκοσμίως» σημείωσε ο κ. Λαμπάκης.

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, συγκινημένος βλέποντας το όνομα του να κοσμεί το Δημοτικό Κολυμβητήριο, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την τιμή που του κάνουν, ευχαρίστησε τον προπονητή του Τάσο Καλλιτσάρη, τη δημοτική αρχή αλλά και όλο τον κόσμο για την αμέριστη συμπαράσταση στην προσπάθεια του. «Ειλικρινά σας ευχαριστώ όλους όσους είστε σήμερα εδώ γιατί η ημέρα αυτή για μένα είναι ξεχωριστή και μία μεγάλη τιμή την οποία δύσκολα θα την ζήσει κάποιος αθλητής εν ζωή. Τέτοιου είδους κινήσεις με γεμίζουν με δύναμη αλλά και ευθύνη να μπορώ να αγωνίζομαι με το ίδιο αλλά και μεγαλύτερο πάθος για τον τόπο μου, την οικογένεια μου, και όλους εσάς που είστε σήμερα εδώ» δήλωσε ο Δημοσθένης.

Πριν την τελετή ονοματοδοσίας, τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας κολυμβητικής χρονιάς, με τους κολυμβητές, ιδιαίτερα τους μικρότερους, να ανυπομονούν να πέσουν στην πισίνα, ακολουθώντας το παράδειγμα του «χρυσού» Δημοσθένη.

 

Πηγή: https://www.alexpolisonline.com/2018/09/blog-post_51.html#ixzz5S03ueL7Y

Alexandroupoli Online