Εγκαινιάστηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Share Button

Πολλά τα χαμόγελα στα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης στα οποία παραβρέθηκε και η Υπουργός Πολιτισμού κ. Κονιόρδου. Η υπουργός αναφερόμενη στην περιοχή είπε πως πρόκειται για άκρη της Ελλάδας που «όμως για εμάς είναι κέντρο με δική του ξεχωριστή σημασία» ενώ δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένη με την έκθεση που εγκαινιάστηκε ταυτόχρονα , ««Ραιδεστός – Θεσσαλονίκη. Αρχαιότητες σ’ ένα ταξίδι προσφυγιάς».

Μέσα από αυτήν ξετυλίγονται η ιστορία και οι μνήμες των Ελλήνων που ζούσαν κάποτε στην Ανατολική Θράκη. Μίτο της αφήγησης αποτελούν οι αρχαιότητες που συγκέντρωσε από το 1871 και μετά ο Θρακικός Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος στη Ραιδεστό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς ανέφερε ότι ο κόσμος διψά για να μάθει ιστορία ενώ η γεωγραφική θέση της περιοχής μας ευνοούσε πάντα την επικοινωνία και τις μεταφορές, φέροντας ως παράδειγμα και την Αρχαία Εγνατία. Ο πολιτισμός είναι στο dna του Εβρίτη είπε ο κ. Πέτροβιτς και τόνισε ότι το νέο μουσείο έχει τη στήριξη της Περιφέρειας.

«Άνοιξε το μουσείο μας» είπε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και δήλωσε την ανείπωτη ευτυχία του. Είπε μάλιστα ότι θα ζητήσει εγγράφως η έκθεση αυτή να παραμείνει μόνιμα στο μουσείο γιατί «μας ανήκει». Ο κ. Λαμπάκης τόνισε ότι ο Δήμος θα αγκαλιάσει το μουσείο.

Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την εν λόγω έκθεση κάθε μέρα (συμπεριλαμβανομένου του Σαββάτου και της Κυριακής), εκτός Δευτέρας, από τις 10.00 έως τις 15:00.

Από τον Μάιο και έπειτα, κάθε Τετάρτη 11.00-12.00 θα υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιείται, κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής συνεννόησης, δωρεάν ξενάγηση στην περιοδική έκθεση από τις αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου.

(www.alexpoli.gr)