Ενέργειες για την αναβάθμιση και αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Share Button

Η Πρωτοβουλία Συλλόγων και Φορέων για την Αναβαθμισμένη Αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου έχει ως στόχο την αυτονόμηση σε συνδυασμό με την αναβάθμιση, που θα επιφέρει την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Η επιτροπή της Πρωτοβουλία Συλλόγων και Φορέων για την Αναβαθμισμένη Αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμότειχου συνεχίζει τις ενέργειες της για την επίτευξη του αδιαπραγμάτευτου της στόχου.

Έπειτα από τέσσερις επίσημες συναντήσεις των μελών της επιτροπής που πραγματοποιηθήκαν, αποφασίστηκε ομόφωνα, από τα μέλη που ήταν παρόντα, να προχωρήσει σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Παρασκευά Πατσουρίδη ως τον οικοδεσπότη του διευρυμένου Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποίησαν οι πολιτικοί και θεσμικοί φορείς στις 18/3/2017 στο Δήμο Διδυμοτείχου.

Στην συνάντηση που ακολούθησε την Πέμπτη 7/12/2017, η επιτροπή γνωστοποίησε την απόφαση της, αναφορικά με την ενεργοποίηση του Ομόφωνου Ψηφίσματος Θεσμικών Φορέων Κεντρικού και Βορείου Έβρου, καθώς και των Εκπροσώπων του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, για την επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Επιπρόσθετα, η επιτροπή γνωστοποίησε την επιθυμία της  να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνηθείσας συνάντησης με τον Πρωθυπουργό της χώρας, δεδομένου του γεγονότος ότι μέχρι σήμερα, μετά την πάροδο οκτώ μηνών, δεν εντάχθηκε σε κάποιο από τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν ως τώρα πράγμα που ήταν εφικτό.

Καθώς υπάρχει η θετική εξέλιξη της εξαγγελίας από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη περί της αυτονόμησης και αναβάθμισης του Νοσοκομείου και λόγω της δυσχερής κατάστασης που δημιουργείται εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού σε γιατρούς και νοσηλευτές, η επιτροπή αξιώνει πλέον να προσδιοριστούν οι χρονικές προθεσμίες, που θα επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο είναι η ένταξη του σε νομοσχέδιο και δημοσίευση του σε Φ.Ε.Κ.

Ακολούθησε μια άτυπη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 10/12/2017 στην Δημαρχεία Διδυμοτείχου όπου και συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Δ.Ο.Σ. κ.κ. Δαμασκηνός, οι βουλευτές κ. Καίσας Γεώργιος και κ. Δημοσχάκης Αναστάσιος, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρασκευάς Πατσιουρίδης.

Από την συντονιστική επιτροπή της πρωτοβουλίας που εκπροσωπήθηκε από τους: Βαφειάδη Κωνσταντίνο, Στάμο Ευστάθιο, Φυδανάκη Παναγιώτη, Καραφείζη Εύη, Ορφανού Ευανθία, παρατέθηκε η υφιστάμενη κατάσταση του Νοσοκομείου και κοινοποιήθηκαν οι αποφάσεις και αξιώσεις της.

Εν κατακλείδι, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, διότι είναι ο μονός τρόπος που θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα και μετά από παρέμβαση του Σεβασμιότατου, ο κ Καίσας ως κυβερνητικός βουλευτής δεσμεύτηκε ακόμη και για το χρονική διορία που θα πρέπει να κανονισθεί η συνάντηση για να προηγηθεί κάποιων εξελίξεων.

Η έκβαση της συνάντησης ήταν προς την θετική κατεύθυνση, με συγκεκριμένες αποφάσεις και προπάντων προθεσμίες και ημερομηνίες.

(www.e-evros.gr)