Ενώνουν δυνάμεις «Χαμόγελο του Παιδιού» και Περιφέρεια ΑΜΘ

Share Button

Στην υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησε η Περιφέρεια ΑΜΘ σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13/4 στην Κομοτηνή. Το σύμφωνο συνεργασίας θα δώσει στις δύο πλευρές τη δυνατότητα να διοργανώσουν από κοινού δράσεις, προγράμματα και παρεμβάσεις, να μοιραστούν τεχνογνωσία, να αξιοποιήσουν εξοπλισμό και να στηρίξουν αμοιβαία το έργο που επιτελούν στον τομέα της προστασίας των παιδιών, της προαγωγής της υγείας τους και της ενημέρωσης της κοινής γνώμης πάνω σε θέματα παιδικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης.

Παρών ο πρόεδρος του Οργανισμού Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή, τονίζοντας πως ήδη το «Χαμόγελο» βοηθά και στηρίζει οικογένειες της ΑΜΘ. Μεγάλη βαρύτητα δίδεται στην κάλυψη ιατρικών αναγκών σε περιπτώσεις οικογενειών με προβλήματα, αποτελώντας ‘γέφυρα σωτηρίας’ σε πολλές υποθέσεις. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις τρεις γραμμές, ένα «σημαντικό εργαλείο για την Περιφέρεια ΑΜΘ και τους κατοίκους της», τη γραμμή SOS 1056 που είναι στη διάθεση κάθε παιδιού και ενήλικα για την παροχή υποστήριξης σε θέματα που τους απασχολούν, την ευρωπαϊκή γραμμή εξαφανίσεων 116000 και την ευρωπαϊκή γραμμή υποστήριξης παιδιών 116111.

«Μπορούν όλοι οι πολίτες να τηλεφωνούν, σε 24ωρη βάση, κι εμείς, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες να μπορούμε να επικοινωνούμε, ώστε άμεσα να αντιμετωπίζουμε τις όποιες καταστάσεις» ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

Από την πλευρά του, ο κ. Μέτιος τόνισε πως το «Χαμόγελο», για περισσότερα από 20 χρόνια εργάζεται με συνέπεια για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των παιδιών, έχοντας πραγματοποιήσει ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο. Εξέφρασε τη χαρά του για τη συνεργασία αυτή που θα δώσει τη δυνατότητα και στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και στις δομές του Οργανισμού να συνεργαστούν αποτελεσματικά.

(www.alexpoli.gr)