Η Αθήνα απαντά στην Άγκυρα μετά τις δηλώσεις του Τσαβούσογλου στη Θράκη

Share Button

Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στις προκλητικές δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Χακάν Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Θράκη και στην Κομοτηνή όπου έκανε λόγο για τουρκική μειονότητα στη Θράκη.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού ξεκαθάρισε ότι στη Θράκη υπάρχει μόνο θρησκευτική μειονότητα, συνέδεσε το θέμα και με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας:

«Είναι συμπατριώτες μας Έλληνες οι οποίοι είναι μουσουλμάνοι τω θρήσκευμα και τους διασφαλίζουμε απολύτως και πλήρως τη θρησκευτική τους ελευθερία. Δηλώσεις σαν και αυτές που δυστυχώς ακούσαμε και χθες και προχθές περί δήθεν μειονότητας παραβιάζουν ευθέως τη συνθήκη της Λωζάνης και είναι αδιανόητες, απαράδεκτες και φυσικά απορριπτέες» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μια ξεκάθαρη απάντηση όμως επεφύλασσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τις ενστάσεις που διατύπωσε η τουρκική διπλωματία περί αποστρατικοποίησης των νησιών με αφορμή την ελληνοαιγυπτιακή στρατιωτική άσκηση που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο:

«Είναι το δικαίωμα της προληπτικής άμυνας σε περίπτωση επικείμενης απειλής. Το ότι υπάρχει επικείμενη απειλή είναι αυταπόδεικτο και το ξέρουμε. Ήδη από την εποχή που υπήρξε εισβολή στην Κύπρο και ήδη από τις συμπεριφορές που βλέπουμε με τις διαρκείς παραβιάσεις».

(www.alexpoli.gr)