«Μαλλιά κουβάρια» και παρέμβαση εισαγγελέα στο ΔΠΘ

Share Button

Με εξώδικα, εισαγγελική παρέμβαση, καταγγελίες για «κατάλυση των θεσμών» και για «μία παρέα που μπήκε μέσα και τα διέλυσε όλα» συνεχίζεται το σήριαλ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Η απόφαση του ΣτΕ να δικαιώσει εν μέρει μόνο τον πρώην πρύτανη Αθανάσιο Καραμπίνη, είχε διάρκεια λίγων ωρών, αφού το υπουργείο Παιδείας, με νέα του απόφαση, τον έπαυσε και πάλι, με τον πρυτανεύοντα Σταύρο Τουλουπίδη να παραμένει στο ‘τιμόνι’ του ΔΠΘ.

Βεβαίως, όσα προηγήθηκαν της νέας απόφασης Γαβρόγλου μάλλον θα γραφτούν στην ιστορία του πανεπιστημίου με μελανά χρώματα. Ο κ. Καραμπίνης, όπως καταγγέλλει ο κ. Τουλουπίδης μέσα από τον «Χρόνο», «κατέλαβε το γραφείο», χωρίς να περιμένει την σχετική απόφαση του υπουργού Παιδείας». Σημείωσε ακόμη πως αυτό το διάστημα έγιναν παραβάσεις πειθαρχικών παραπτωμάτων της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και παραβάσεις διατάξεων του κοινού ποινικού δικαίου, ενέργειες οι οποίες είναι αρμοδιότητα του εισαγγελέα.

«Εγώ είμαι γιατρός δεν γνωρίζω την κατηγορία που θα αποδώσει ο εισαγγελέας, ξέρω όμως ότι μπήκαν σε μια ημέρα ανακάλεσαν, κατάργησαν πρυτάνεις, εξύβρισαν, απείλησαν, τιμώρησαν. Κατά την άποψη μου όλο αυτό είναι ένα σχέδιο που υποδηλώνει κατάλυση των θεσμών και των οργάνων του πανεπιστημίου, μου θυμίζει δηλαδή μια παρέα που μπήκε μέσα και τα διέλυσε. Εγώ θα δώσω όλα τα στοιχεία στον εισαγγελέα και ας αποφασίσει ο εισαγγελέας τι μέλει γενέσθαι».

Σχετικά με το εξώδικο που απέστειλε ο Αθανάσιος Καραμπίνης στον Σταύρο Τουλουπίδη, ο δεύτερος απαντά «δεν ξέρω αν θα του απαντήσω το σκέφτομαι, αν θέλει ας κάνει μήνυση δεν έχω κανένα πρόβλημα, εγώ λειτούργησα αυτό το διάστημα με συνηγόρους τους εισαγγελείς. Εγώ ήμουν ο νόμιμος εκπρόσωπος και έπρεπε να λειτουργήσω απρόσκοπτα, αλλά δεν ήθελα να βάλω την αστυνομία μέσα στο πανεπιστήμιο. Εγώ κινήθηκα βάσει του νόμου και βάσει της ακαδημαϊκής μου ιδιότητας. Δεν ήθελα να προκαλέσω με αστυνομίες, περίμενα υπομονετικά να κάτσει ο κουρνιαχτός για να προχωρήσουμε όμορφα και ωραία και νομίζω ότι έτσι έγινε».

Ο Σταύρος Τουλουπίδης δηλώνει ότι θα είναι πρυτανεύων του ΔΠΘ μέχρι τη λήξη της θητείας του στις 31 Αυγούστου 2018. Τρεις μήνες πριν από τη λήξη της θητείας του, όπως ορίζει η νομοθεσία, θα προκηρύξει πρυτανικές εκλογές. Ο ίδιος δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος, εκείνο όμως που θέλει είναι να κατέλθει ένα ψηφοδέλτιο συναινετικό στο πανεπιστήμιο, γιατί, όπως λέει, «είναι ανάγκη το πανεπιστήμιο μας να πάρει μια ανάσα τετραετίας».

(www.alexpoli.gr)