Μεγάλη επένδυση φαρμακευτικής κάνναβης στη Θράκη από καναδική εταιρεία

Share Button

Μία μεγάλη επένδυση στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης φέρνει στη Θράκη και συγκεκριμένα στην Ξάνθη η καναδική εταιρεία Aphria, η οποία σχεδιάζει ως τα τέλη του 2018 να έχει ξεκινήσει το project της για παραγωγή και καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης σε έκταση 50.000 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ -ΜΠΕ οι εκπρόσωποι της εταιρείας πραγματοποίησαν πριν λίγες μέρες, ένα ακόμη ραντεβού με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα για να συζητήσουν σχετικά με την έναρξη της επένδυσης. Σύμφωνα με το σχέδιο της εταιρείας η επένδυση έχει, καταρχήν, τετραετή ορίζοντα, και το αποτύπωμά της στην ελληνική οικονομία υπολογίζεται σε 1 δισ. ευρώ, ενώ στο τέλος της τετραετίας εκτιμάται ότι θα προσφέρει 450 με 500 θέσεις εργασίας.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα είναι μεγάλο το τελευταίο διάστημα, δεδομένου ότι το νομοσχέδιο για την καλλιέργεια της βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας από τα αρμόδια υπουργεία. Η καναδική εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γνωστοποιήσει στον υφυπουργό ότι αναμένει το συντομότερο δυνατόν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να υπογραφούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις για να ξεκινήσει η επένδυση μέχρι το τέλος του έτους.

(www.alexpoli.gr)