Με καταγωγή και από την Αλεξανδρούπολη… μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες του Καναδά!

Share Button

Η Γεωργία Σταυρίδου έχει ρίζες και από την Αλεξανδρούπολη, ζει στον Καναδά και είναι αντιπρόεδρος της τράπεζας HSBC. Διακρίθηκε στα βραβεία για τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες του Καναδά για το 2018! Η κ. Σταυρίδου έχει γεννηθεί στον Καναδά ενώ η μητέρα της κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη όπου και γεννήθηκε. Η δυνατή γυναίκα του Καναδά έρχεται όπως είπαν συγγενείς της στο alexpoli.gr, με την οικογένεια της, κάθε καλοκαίρι στην Αλεξανδρούπολη την οποία λατρεύει.

Με ισχυρό ρόλο στην τράπεζα

Το τραπεζικό ίδρυμα στο οποίο εργάζεται, από το 2013 έχει προάγει την ισότητα των δυο φύλλων στο διοικητικό του συμβούλιο και οι γυναίκες έχουν ενεργό ρόλο σε αυτό.

Η Γεωργία Σταυρίδου, αντιπρόεδρος της HSBC και επικεφαλής του τμήματος καταπολέμησης οικονομικού εγκλήματος, απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «KPMG Professionals group» των βραβείων.

Προσχώρησε στην επιχείρηση το 2001, αναλαμβάνοντας τον τρέχοντα ρόλο της το 2014. Είναι δικηγόρος και για πολλά χρόνια εργάζεται πάνω στην καταπολέμηση της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων, οργανώνοντας ουσιαστικά μια ομάδα 400 ατόμων!

Της αρέσει να εμπνέει

 

Η ίδια δηλώνει στην Financial Post ότι της αρέσει να εμπνέει τους άλλους και αυτός είναι ο μόνος τρόπος να είναι μια ομάδα αποδοτική!

Ως μητέρα ενός κοριτσιού 10 ετών, γνωρίζει πολύ καλά τη σημασία του να είναι υπόδειγμα για την κόρη της αλλά και για άλλες γυναίκες. «Αυτή η αναγνώριση  δείχνει ότι μπορώ να είμαι μια μαμά, αλλά και να έχω μια πολυάσχολη δουλειά που προσφέρει ικανοποίηση» σημειώνει.

(www.alexpoli.gr)