Με ξύλα από παράνομη υλοτομία ζεσταίνονται τα νοικοκυριά στον Έβρο

Share Button

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει η παράνομη υλοτομία στον Έβρο, καθώς η οικονομική κρίση έχει γονατίσει τα ελληνικά νοικοκυριά, αναγκάζοντας τα μέλη του να στραφούν σε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης.

Σε μάστιγα εξελίσσεται η παράνομη υλοτομία στην περιοχή μιας και κάθε χρόνο τα ποσοστά παραβάσεων αυξάνονται.

Για όλο το έτος του 2016 υπήρξαν 96 μηνύσεις από τις οποίες το 34,5% επρόκειτο για παράνομη υλοτομία ενώ το 36,5% για κυνήγι.

Κατασχέθηκαν 53 τόνοι παράνομης ξυλείας, 12 οχήματα,

Φέτος, από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα έχουν ήδη γίνει 44 μηνύσεις εκ των οποίων το 52,3% αφορά παράνομη υλοτομία και το 29,5% για παράνομο κυνήγι.

Έχουν κιόλας κατασχεθεί 15,5 τόνοι παράνομης ξυλείας και 8 οχήματα.

Μέχρι το τέλος της χρονιάς εκτιμάται πως τα ποσοστά θα αυξηθούν κατακόρυφα.

Το δασαρχείο Αλεξανδρούπολης θα προσπαθήσει με ότι μέσα διαθέτει να καταπολεμήσει το φαινόμενο της παράνομης υλοτομίας και προειδοποιεί τους παραβάτες ότι τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και πως εκτός από τα πρόστιμα πλέον οι παραβάτες παραδίδουν δίπλωμα, άδεια οδήγησης και πινακίδες.

Τέλος να τονίσουμε πως οι υπηρεσίες του Δασαρχείου δίνουν την δυνατότητα σε κατοίκους σε περιοχές με κάτω των 10.000 ατόμων πληθυσμού, τριών δεκαπενθημέρων, όπου θα μπορούν να προμηθεύονται συγκεκριμένες κατηγορίες καυσόξυλων για προσωπική και μόνο χρήση. Τα τρία 15ημερα είναι: 1-15/11/2017,  1-15/1/2018, 1-15/3/2018.

(www.e-evros.gr)