Ο Έβρος ενάντια στα διόδια

Share Button

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις που εγείρονται στο Νομό Έβρου, ύστερα από την γνωστοποίηση κατασκευής νέου σταθμού διοδίων στο Αρδάνιο.

Τα… «μαύρα» για τους Εβρίτες μαντάτα ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που έλαβε χώρα στην Αλεξανδρούπολη, από τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού ΑΕ.

Έκτοτε, αυτοδιοικητικοί και φορείς τα έχουν «πάρει στο κρανίο», προμηνώντας κινητοποιήσεις και εγείροντας σοβαρές αντιδράσεις.

«Δεν δικαιούνται να το κάνουν. Γιατί η Εγνατία Οδός έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της τη στιγμή που ο κάθετος άξονας, για τον οποίο η ΠΑΜ-Θ έχει δώσει 57 εκ. €, είναι σε τέτοια κατάσταση και θα εγκαταστήσει και νέα διόδια;» διερωτάται ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

«Στις 16 Απριλίου 2019 εκδικάζεται η προσφυγή μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον της νομιμότητας των διοδίων. Είμαστε κάθετα αντίθετοι. Αν θέλουν να τα κάνουν, να τα κάνουν στους Κήπους, ή μεταξύ Κήπων και Αρδανίου ώστε να μην επωμιστεί το βάρος μόνο ο Έβρος αλλά και όσοι διέρχονται από το Τελωνείο», επισημαίνει ο Δημήτρης Πέτροβιτς.

Να σημειωθεί πως και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει προσφύγει δικαστικά, με το Δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη να πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις ενάντια και στο σταθμό διοδίων στη Μέστη Ροδόπης.

Στο τέλος του 2018, καταργείται και η δωρεάν διέλευση των κατοίκων του Έβρου από τον συγκεκριμένο σταθμό με τον Αντιπεριφεριάρχη να ζητά ο νέος σταθμός να λειτουργήσει αφότου εφαρμοστεί το αναλογικό σύστημα πληρωμών που έχει εξαγγελθεί από την Κυβέρνηση.

(www.e-evros.gr-Μαρίνα Κριτού)