Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα πληρώσει τη ζημιά σε αμάξι μετά από πτώση κλαδιού

Share Button

Λίγο η «κακιά στιγμή», όπως λέει ο λαός, λίγο το λιγοστό προσωπικό στο τμήμα Πρασίνου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, και δεν χρειάζεται πολύ για να γίνει το … απρόοπτο. Αυτό ακριβώς συνέβη στην περίπτωση μίας οδηγού, η οποία άφησε το αυτοκίνητό της σε κάποιο δρόμο της πόλης, για να το βρει λίγο αργότερα, ‘πλακωμένο’ από ένα μεγάλο κλαδί, από παρακείμενο δέντρο. Ευτυχώς, για τη ζημιά που προκλήθηκε στο όχημα, η ιδιοκτήτρια θα λάβει την σχετική αποζημίωση από το Δήμο.

 

Στην οικονομική επιτροπή το θέμα

 

Το θέμα απασχόλησε την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπου εξετάστηκε το αίτημα της οδηγού για αποζημίωση. Η ζημιά που αγγίζει τα 700 ευρώ θα καλυφθεί από το Δήμο Αλεξανδρούπολης, αφού, όπως αναφέρονταν στην γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου, «έπρεπε να γίνει κλάδευση των δέντρων, καθώς και αφαίρεση ξερών και επικίνδυνων κλαδιών ή κοπή ξερών δέντρων, πλην όμως αυτό λόγω του φόρτου εργασίας του τμήματος, δεν έγινε…»

Επίσης, στο σκεπτικό, επισημαίνεται πως ο Δήμος είναι αρμόδιος και υπεύθυνος – μεταξύ άλλων – για την συντήρηση, επίβλεψη και ασφαλή χρήση από πλευράς των πολιτών των χώρων όπου έχουν φυτευτεί δέντρα. «Η οποιαδήποτε παράλειψη οφειλόμενης ειδικότερα ενέργειας του ΟΤΑ  … συνιστά παρανομία της διοικήσεως και δημιουργεί νόμιμο λόγο ευθύνης προς αποζημίωση  αυτών  που ζημιώθηκαν…».

(www.alexpoli.gr)