Ο χειμώνας του ’19 φέρνει φυσικό αέριο στην Ορεστιάδα

Share Button

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας, ο Δήμαρχος κ. Μαυρίδης αναφέρθηκε στο φυσικό αέριο που αναμένει η Ορεστιάδα και είπε ότι μέσα στο καλοκαίρι κατατέθηκε η σχετική πρόταση και άνοιξε το μέτρο με πρόσκληση προς τη ΔΕΔΑ αποκλειστικά από την Περιφέρεια με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση και έχει κατατεθεί ο πλήρης φάκελος.

Σύμφωνα με το Ράδιο Έβρος, ο κ. Μαυρίδης τόνισε ότι αυτές τις μέρες τελειώνει η αξιολόγηση και η ένταξη του συνολικού έργου, οπότε τον Οκτώβριο θα γίνει η δημοπράτηση έτσι ώστε να βρεθεί ο ανάδοχος που θα αναλάβει το έργο της εγκατάστασης όλου του δικτύου φυσικού αερίου.

Το χρονοδιάγραμμα της συγκεκριμένης διαγωνιστικής διαδικασίας είναι έξι έως οκτώ μήνες επομένως ο ανάδοχος θα εγκατασταθεί από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο του 2019.

Στόχος είναι να γίνουν κατευθείαν οι συνδέσεις μέσα στο καλοκαίρι (του 2019) με τις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες της περιοχής και να συνεχίζεται από το καλοκαίρι προς το φθινόπωρο και η πλήρης σύνδεση με τις οικίες “έτσι ώστε του χρόνου το χειμώνα να μπορούμε σε αυτά τα 54 χιλιόμετρα που θα καλύπτει το δίκτυο σε πρώτη φάση να γίνει η πλήρη σύνδεση όλων των ενδιαφερομένων“.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρίδη, κάθε πολίτης θα έχει το δικαίωμα να επιλέγει με βάση τα δικά του κριτήρια την εταιρία- πάροχο του φυσικού αερίου για την οικία του, ανάμεσα στις εταιρίες που θα δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Διευκρινίζεται πως η εταιρία που κατασκευάζει το δίκτυο φυσικού αερίου δεν θα είναι ο διαχειριστής του δικτύου.

Σχετικά με τις τιμές ο κ. Μαυρίδης τόνισε θα υπάρχει ίδια τιμή σε όλο το μήκος της περιφέρειας άσχετα από τη γεωγραφική θέση του κάθε Δήμου δηλαδή το μέγιστο που θα πληρώνει η Δράμα ή η Καβάλα θα πληρώνει και η Ορεστιάδα χωρίς επιπλέον κόστος για μεταφορά “αυτό ήταν ένα θετικό βήμα του υπουργείου, εισακουστήκαμε και με ικανοποίηση είδαμε ότι υλοποιείται, αφομοιώθηκε μέσα στη νομοθεσία“.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας πρόσθεσε πως μετά την Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο εντάσσεται στο δίκτυο φυσικού αερίου καθώς περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της εταιρίας για την τετραετία 2018-2022.

Με πληροφορίες από το RadioEvros.gr