Πίσω από τις κάμερες

Share Button

Ένα ακόμη συνέδριο Θρακών πέρασε με τη σειρά του στην ιστορία. Ίσως είναι το μοναδικό που σημαδεύτηκε  από μια σειρά πρωτόγνωρων γεγονότων, σημάδια των οποίων υπήρξαν αρκετές ημέρες πριν την έναρξη του. Γιατί άραγε; Πολιτιστικοί σύλλογοι αντέδρασαν, αγρότες προκάλεσαν επεισόδια, διαξιφισμούς και διαμάχες είχαμε…. Ήταν τυχαία τα περιστατικά ή μήπως πλέον έφτασε ο κόμπος στο χτένι και  η συνάθροιση του συνεδρίου ήταν μία καλή ευκαιρία;

…………………………………………………………………………….

Το κίνημα «δεν πληρώνω» πιστεύω ότι θα το θυμάστε όλοι. Επίσης θα θυμάστε και τη δράση του με το άνοιγμα της μπάρας σε διάφορους σταθμούς διοδίων  ώστε κάθε διερχόμενο όχημα να μην πληρώνει το ανάλογο κόμιστρο. Μέχρι εδώ όλα καλά. Η διοίκηση όμως της Εγνατίας Οδού ξαφνικά και από το πουθενά αποφάσισε να στείλει τα ραβασάκια για την μη πληρωμή του κομίστρου στους ιδιοκτήτες δημοσίας χρήσεως οχημάτων, στα οποία φυσικά συμπεριλαμβάνεται και το ανάλογο πρόστιμο. Και εύλογα γεννάτε το ερώτημα: Για ποιο λόγο να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες το πρόστιμο; Αρνήθηκαν να πληρώσουν το κόμιστρο ή λόγω ανωτέρας βίας δεν πληρώθηκε; Τι να πω!!! Μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβαίνουν αυτά!!!

……………………………………………………………………..

 

Η στήλη και η υπογράφουσα εύχεται σε όλους σας Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος. Όσο και αν οι παραπάνω ευχές ακούγονται ως τετριμμένες και άκρως τυπικές κρύβουν πολύ μεγάλες αλήθειες κυρίως όταν προέρχονται από τα εσώψυχα μας. Εύχομαι του «χρόνου» που θα επικοινωνήσουμε ξανά μέσω της στήλης να σας βρω όλους  σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι σας αφήνω. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!