Πολλά τα προβλήματα στο ΕΚΑΒ Θράκης

Share Button

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, κύριος υπαίτιος για τη μη εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ Θράκης είναι ο Διευθυντής του Χρήστος Λίμας, ο οποίος μεταξύ άλλων βάζει σε άλλα πόστα διασώστες, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό για τα ασθενοφόρα.

Για μη εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ Θράκης, έκανε λόγο ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ, Ανέστης Κουκουρίκος, ο οποίος βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να συναντηθεί με τους εργαζομένους και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα προβλήματα του κλάδου, τα οποία όπως τόνισε, είναι πολλά.

Σύμφωνα με τον κ. Κουκουρίκο, κύριος υπαίτιος για τη μη εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ Θράκης είναι ο Διευθυντής του Χρήστος Λίμας, ο οποίος μεταξύ άλλων, βάζει σε άλλα πόστα διασώστες, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό για τα ασθενοφόρα, αλλά και να δημιουργούνται προβλήματα στα ωράρια των εργαζομένων.

Όπως είπε ο Αν. Γραμματέας της ΠΟΠ ΕΚΑΒ, ο κ. Λίμας τους έχει απαγορεύσει εγγράφως να δημοσιοποιούν τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, ενώ δεν κάνει συναντήσεις μαζί τους και δεν απαντάει στα έγγραφα του σωματείου και συμπεριφέρεται εχθρικά στο προσωπικό επιβάλλοντας ποινές και στερήσεις μισθών.

Αίσθηση πάντως έκανε η δήλωση του κ. Κουκουρίκου, για το γεγονός, ότι οι εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ δεν καθαρίζονται θέτοντας σε κίνδυνο την υγιεινή του προσωπικού, ενώ τα ασθενοφόρα απολυμαίνονται πολύ σπάνια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εργαζόμενοι με δερματικές παθήσεις και να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των πολιτών που μεταφέρονται.

«Εμείς ως σωματείο θα καταγγείλουμε τον κ. Λίμα στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να δούμε τι θα γίνει με τα προβλήματα του κλάδου μας» τόνισε ο κ. Ανέστης Κουκουρίκος.

 

Πηγή: https://www.alexpolisonline.com/2018/03/blog-post_23.html#ixzz58rVXHtHz

Alexandroupoli Online