Πού ετοιμάζεται να σκαρφαλώσει στη συνέχεια η Κική Τσακαλδήμη;

Share Button

Η Κική Τσακαλδήμη επιχείρησε να ανέβει στο Έβερεστ αλλά δεν σκοπεύει να σταματήσει εδώ! Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «στο Ανακριτικό» του Maximum fm 93,6, εκτός των εμπειριών και της φιλοσοφίας της για τη ζωή, αποκάλυψε τον επόμενο στόχο της: το Explorer’s Grand Slam.

«Κάποιος καταφέρνει το Grand Slam όταν έχει ανεβεί στις 7 υψηλότερες κορυφές του κόσμου και έχει διασχίσει και φτάσεις στους δύο πόλους» δήλωσε η κ. Τσακαλδήμη, συμπληρώνοντας πως μόνο 46 άνθρωποι (και κανένας Έλληνας εξ αυτών) έχουν πραγματοποιήσει τον άθλο αυτό.

Το «όνειρο» της Κικής που εργάζεται στη δημοτική βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης, ξεκίνησε το 2014, όταν άκουσε έναν θρυλικό ορειβάτη να μιλά για την πραγματοποίηση των στόχων, σε μια ομιλία TedX. «Ξύπνησα από έναν λήθαργο, μέχρι τότε δεν είχα κανένα όνειρο να ανεβώ βουνά, τα όνειρά μου ήταν μόνο… όνειρα» υπογραμμίζει η κ. Τσακαλδήμη, ενώ όπως είπε…μετά την ανάβαση στο Έβερεστ, δεν τολμά ποτέ να πει πως κρυώνει στην Αλεξανδρούπολη».

Αν και αρχικά ο γνωστός αυτός ορειβάτης της αρνήθηκε την επιθυμία να πεζοπορήσει μαζί του, η Αλεξανδρουπολίτισσα ξεκίνησε να ανεβαίνει βουνά με τον Ελληνικό Σύλλογο Ορειβασίας της Κομοτηνής. «Μπορώ να πω ότι ως ένα σημείο η απόρριψη αυτή μου έκανε καλό, με πείσμωσε» συμπληρώνει.

Σήμερα, ο θρυλικός ορειβάτης είναι ο οδηγός της.

Μιλώντας για την προπόνησή της ώστε να κατακτήσει το Έβερεστ, η ορειβάτης μιλά για βουνά που έχει κατακτήσει στην Γεωργία, το Εκουαδόρ, τη Νορβηγία και φυσικά την Ευρώπη και Ασία (Ιμαλάια). Επόμενος στόχος: το μέχρι στιγμής ακατόρθωτο.

(www.alexpoli.gr)