Πρωτιές για το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης

Share Button

Ευχάριστα νέα έρχονται από το Eurocontrol για την κίνηση στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με όσα είπε στο alexpoli.gr ο αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης, τα στοιχεία δείχνουν μεγάλη αύξηση στην επιβατική κίνηση αεροσκαφών. Η αύξηση για το 2017-2018 ξεπερνά το 42% και πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση στη χώρα!

Το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης όμως κατέγραψε μια ακόμα πρωτιά, που αφορά την κίνηση εκπαιδευτικών πτήσεων. Εδώ η αύξηση φτάνει το 45% σημειώνει ο κ. Ζαντανίδης.

«Το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης καταγράφει νούμερα που ούτε εμείς φανταζόμασταν» τόνισε ο αερολιμενάρχης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιβατική κίνηση κατά την τουριστική περίοδο το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης καταγράφει την 6η μεγαλύτερη αύξηση στη χώρα.

 

 

«Το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει»

 

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο αναφορικά με την πορεία αξιοποίησης του Αερολιμένα.

Ο Βασίλης Αλεβιζόπουλος ανέφερε ότι τα 16 εκ των 23 αεροδρομίων που υπάγονται στο ΤΑΙΠΕΔ, έχουν κριθεί μη βιώσιμα (ανάμεσά τους και της Αλεξανδρούπολης), καθώς τίθεται θέμα για το εάν τελικά είναι κερδοφόρα ή όχι βάση του αριθμού των επιβατών που διέρχονται από αυτά.

«Δεν θα επιτρέψουμε να κλείσουν. Εάν ληφθεί τέτοια απόφαση θα μας βρουν απέναντί τους. Πρέπει να αγωνιστούμε για τα αεροδρόμια που δεν έχουν εμπορικό χαρακτήρα», επισήμανε ο ίδιος.

Ο Βασίλης Αλεβιζόπουλος τόνισε πως θα πρέπει να σχηματιστεί συμμαχία φορέων για την στήριξη και την ενίσχυση των αεροδρομίων, αλλά και άμεση εμπλοκή του κράτους, τασσόμενος παράλληλα κατά του μοντέλου ιδιωτικοποίησης άλλων αερολιμένων «τύπου Fraport».

«Η Fraport έχει πάρει υπέρογκες επιδοτήσεις και δεν γνωρίζουμε εάν έχει επενδύσει ούτε 1€. Το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης έχει τη δυνατότητα να γίνει το μεγαλύτερο εμπορευματικό κέντρο της Θράκης, μη σας πω και της Ελλάδας όλης», επισήμανε ο Β.Αλεβιζόπουλος.

Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης υπογράμμισε πως η Δημοτική Αρχή μπορεί να προσφέρει πλήθος υπηρεσιών στον αερολιμένα, από την καθαριότητα, έως και την ψύξη-θέρμανση με άξονα νέα έργα, και να το υποστηρίξει ουσιαστικά στη βάση συμμαχιών και γενικευμένων συμπράξεων.

(www.alexpoli.gr- www.e-evros.gr)