Στις 5 Φεβρουαρίου “στήνουν” μπλόκο οι αγρότες του β. Έβρου

Share Button

Για την Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου, στον κόμβο Καστανεών- Ριζίων του “κάθετου άξονα”, ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού οι αγρότες του Έβρου, μετά το σημερινό αγροτικό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας.

Το πρωί του Σαββάτου, αγρότες κυρίως από την περιοχή του β. Έβρου, με περίπου 20 τρακτέρ, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης, στην πρώτη τους κινητοποίηση, την οποία διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου “η Ενότητα”. Παρά την “παγωμάρα” που φαίνεται να επικρατεί στον αγροτικό κόσμο της περιοχής, οι διοργανωτές δήλωναν ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή, εκφράζοντας την εκτίμηση πως οι αγρότες θα “ζεσταθούν” τις επόμενες ημέρες και θα συμμετέχουν πιο μαζικά και αγωνιστικά στις δράσεις που θα διοργανωθούν.

Αν και, αρχικά, υπήρχε η σκέψη να “στηθεί” από σήμερα (27/01/18) το μπλόκο στον κόμβο των Καστανεών, τελικά αποφασίστηκε το “επόμενο βήμα” να γίνει μετά το μεγάλο συλλαλητήριο που θα διοργανωθεί στις 3 Φεβρουαρίου, από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στην έκθεση Agrotica.

Συμπαράσταση στους αγρότες από τους Λογιστές του β. Έβρου

Τη στήριξη, συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους αγρότες και τις κινητοποιήσεις τους εξέφρασε ο Σύλλογος Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών β. Έβρου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει πως “η φορολογία, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΦΚΑ , ΕΛΓΑ, κάθε είδους παλιά και νέα χαράτσια, όπως ο ΕΝΦΙΑ, το νέο πράσινο τέλος κτλ έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση του αγρότες, αλλά και όλες τις άλλες μικρές επιχειρήσεις”. Παράλληλα, καταδικάζει την όποια προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων και καλεί και τους υπόλοιπους συλλόγους και φορείς να δείξουν έμπρακτα τη στήριξή τους στους αγώνες των αγροτών και κάθε κλάδου που πλήττεται και αγωνίζεται.

www.e-vertigo.gr