Στον αέρα ο LNG Αλεξανδρούπολης: Τέλη του 2018 οι τελικές αποφάσεις

Share Button

Τέλη του 2018 θα παρθεί η τελική επενδυτική απόφαση για τον LNG της Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με την εταιρεία – μέτοχο του έργου GasLog. Η απόφαση αυτή δημιουργεί νέες καθυστερήσεις στα αρχικά πλάνα της επένδυσης, με τις εκτιμήσεις τώρα να κάνουν λόγο για έναρξη κατασκευής της πλωτής εξέδρας το β’ εξάμηνο του 2020…

Όπως ανακοίνωσε η GasLog, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες που κατασκευάζει, κατέχει και διαχειρίζεται συνολικά 27 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, το έργο στην Αλεξανδρούπολη πρέπει να συμβαδίσει χρονικά με τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό IGB.

Η επιχείρηση, σύμφωνα με το insider.gr, στοχεύει να ξεκινήσει την εμπορική δραστηριότητα ταυτόχρονα με την υλοποίηση των νέων υποδομών. «Κατά συνέπεια σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε το έργο το β’ εξάμηνο του 2020 και αναμένουμε ότι η τελική επενδυτική απόφαση θα ληφθεί στο τέλος του 2018», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της GasLog, Paul Wogan. Πρόκειται για μία ακόμη αναβολή καθώς αρχικά αναμενόταν η απόφαση να ληφθεί στο τέλος του 2017 ή στις αρχές του 2018.

 «Οι διαπραγματεύσεις με την ΔΕΠΑ και την ΒΕΗ εξελίσσονται καλά», ανέφερε o Wogan και πρόσθεσε ότι «εξακολουθούμε να βλέπουμε έντονο ενδιαφέρον και από εν δυνάμει δανειστές στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και ευρωπαϊκοί οργανισμοί», πρόσθεσε.

(www.alexpoli.gr)