Ως πάρκινγκ χρησιμοποιούνται οι περισσότεροι πεζόδρομοι της Αλεξανδρούπολης

Share Button

Πολλά είναι τα… χιλιόμετρα που πρέπει να διανύσει η Αλεξανδρούπολη για να αποκτήσει κουλτούρα στο θέμα του σεβασμού των πεζοδρόμων και των πεζών εν γένει σημειώνει σε ρεπορτάζ της η Εφημερίδα Η Γνώμη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «παρά το γεγονός ότι εδώ και δεκαετίες υπάρχουν αρκετοί πεζόδρομοι, κυρίως στο κέντρο της πόλης, οι παραβάσεις από οδηγούς αυτοκινήτων και δικύκλων που τους χρησιμοποιούν ως πάρκινγκ, είναι καθημερινές και δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά.

Οι φωτογραφίες είναι από το πρωί της Πέμπτης 14/11. Μέσα σε λίγα λεπτά, εντοπίσαμε περίπου 10 παραβάσεις από αυτοκίνητα και φορτηγά, κυρίως στην περιοχή του λεγόμενου ιστορικού κέντρου, γύρω από την οδό Κύπρου, η πεζοδρόμηση της οποίας έχει προχωρήσει σημαντικά. Κι αν για τους επαγγελματίες, που θέλουν να ξεφορτώσουν τα εμπορεύματά τους στα καταστήματα της περιοχής, υπάρχει μία κάποια ανοχή από την τροχαία και τη δημοτική αστυνομία, για τους οδηγούς ΙΧ και δικύκλων, τι ισχύει, τελικά;

Είναι αδιαμφισβήτητο πως η Αλεξανδρούπολη πάσχει από επαρκείς χώρους στάθμευσης, ενώ για κάποιους, η περιοχή του γηπέδου «Φώτης Κοσμάς», όπου συνήθως υπάρχει άνεση στο πάρκινγκ, θεωρείται πως είναι μακριά από το κέντρο (!) Η νοοτροπία του να σταθμεύουμε λίγα μέτρα από τον προορισμό μας, που άλλωστε δεν είναι τοπική «πρωτοτυπία», προκαλεί όχι μόνο κυκλοφοριακό κομφούζιο, αλλά και εικόνες όπως αυτές που δημοσιεύουμε σήμερα.

Από την στιγμή, ωστόσο, που η πολιτική επιλογή της δημοτικής αρχής είναι να προχωρήσει με τις πεζοδρομήσεις και να διώξει το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης, θα πρέπει να ενημερώσει και να κάνει συμμάχους τους κατοίκους στην στόχευσή της αυτή. Επιπλέον, με συνεργασία της δημοτικής αστυνομίας με την τροχαία, θα ήταν σημαντικό να πραγματοποιούνται περισσότεροι έλεγχοι, ώστε η προσπάθεια αυτή να ‘περιφρουρηθεί’ για να έχει τελικώς αξία και αποτέλεσμα στο μέλλον.»

(www.alexpoli.gr)