11 Ιουνίου ο διαγωνισμός για την ανάπλαση της παραλιακής

Share Button

 

Στις 11 Ιουνίου θα ανοίξουν οι προσφορές των ενδιαφερόμενων εταιρειών για την υλοποίηση του μεγάλου έργου ανάπλασης της παραλιακής οδού του Δήμου Αλεξανδρούπολης, από την στροφή του Εγνατία ως την Αργώ.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προκήρυξε τον σχετικό διαγωνισμό, ο οποίος θα λήξει στις 5/6 και οι προσφορές θα αποσφραγιστούν στις 11/6.

Το έργο, με προϋπολογισμό που αγγίζει το 1 εκ ευρώ, εντάσσεται στην κατηγορία έργων Οικοδομικών και Πρασίνου και περιλαμβάνει την αποκατάσταση χώρου Παραλίας συνολικού εμβαδού περίπου 7.265,00μ2, μετά την ολοκλήρωση των έργων που είχαν προηγηθεί για την προστασία της παραλιακής ζώνης από τη διάβρωση.

Οι βασικοί άξονες της μελέτης είναι αφενός η αποκατάσταση του τοπίου της Παραλιακής ζώνης και αφετέρου η περιβαλλοντική αναβάθμιση της έκτασης με τη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου, χώρου παιδικής χαράς και ξύλινου διαδρόμου περιπάτου με τη χρήση σύγχρονων υλικών εναρμονισμένων με το περιβάλλον καθώς και ανασχεδιασμό του χώρου εστίασης-αναψυχής με την κατασκευή πέργκολων. Όλες οι παρεμβάσεις θα έχουν ήπιο χαρακτήρα. Η έκταση προς διαμόρφωση θα είναι παντού προσβάσιμη και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς προβλέπεται η δημιουργία λωρίδας τυφλών και ράμπες ΑΜΕΑ.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 18 μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης με τον ανάδοχο.

(www.alexpoli.gr)