24.000 για νέα ελαστικά σε απορριμματοφόρα του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Share Button

Το ποσό των 24.000 ευρώ θα δαπανήσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης το επόμενο διάστημα προκειμένου να προμηθευτεί νέα ελαστικά για ορισμένα από τα απορριμματοφόρα του. Η απόφαση πάρθηκε από την Οικονομική Επιτροπή και η προμήθεια των ελαστικών θα γίνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Η ανάγκη προέκυψε μετά από λεπτομερή έλεγχο που πραγματοποίησε ο τεχνικός ασφάλειας και η Επιτροπή Επισκευαστικών Εργασιών και Προμήθειας Ανταλλακτικών του Δήμου στα ελαστικά των απορριμματοφόρων οχημάτων και συρμών μεταφόρτωσης. Διαπιστώθηκε, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη αντικατάστασης των ελαστικών σε μία σειρά οχημάτων.

Η έκθεση αυτοψίας

Η σχεδόν επί 24ωρου χρήση των οχημάτων αυτών, όπως αναφέρεται στην έκθεση αυτοψίας, μετέβαλλε τους δείκτες φθοράς πέραν των αναμενόμενων, με αποτέλεσμα τα ελαστικά να ξεπεράσουν τα ανεκτά όρια φθοράς και να υφίσταται πλέον ορατός κίνδυνος άμεσης ακινητοποίησης των απορριμματοφόρων οχημάτων και συρμών μεταφόρτωσης, λόγω των κινδύνων που προκύπτουν για τη Δημόσια Ασφάλεια και την ασφάλεια των εργαζομένων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία της Υπηρεσίας και το έργο της. Έτσι, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία προμήθειας και τοποθέτησης νέων ελαστικών στα οχήματα που παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Σημειώνεται πως σε πρόσφατη τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, ο Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, ενημέρωσε πως ο Δήμος, σύμφωνα με στοιχεία από τον προϋπολογισμό του τα τελευταία χρόνια, δίνει σε ετήσια βάση για συντηρήσεις και ανταλλακτικά στα οχήματά του ποσό που αγγίζει τις 400.000 ευρώ.

(www.alexpoli.gr)